Patrycja Dolecka „Trufla. Same dobre rzeczy”
Trufla jest jedną z najpopularniejszych polskich blogerek – działa w blogosferze właściwie od początku jej istnienia. Autorka ma grono wiernych fanów, którzy od dłuższego czasu dopominają się książki. Książka jest połączeniem przepisów tradycyjnej kuchni polskiej (w nowoczesnym, bardzo atrakcyjnym ujęciu) oraz receptur na nowoczesne, zdrowe dania kuchni międzynarodowej.
Zaprezentowane w książce przepisy są zwięźle opisane, informacja jaką otrzymujemy jest na prawdę wystarczająca do tego by przygotować dane danie i na dodatek by go nie spalić. Dania też nie są bardzo skomplikowane, co dla amatorów jest bardzo ważne.
Patrycja Dolecka prowadzi blog kulinarny Trufla oraz współtworzy blog fotograficzny Daleko od Siebie. Jest kulinarną hedonistką, miłośniczką wyrafinowanej prostoty i pełnowartościowej kuchni. Uzależniona od pieczenia chleba, czarnej czekolady i fotografowania! Na koniec jeszcze jedna ciekawa rzecz. Blogerka swoją książkę zadedykowała dziadkom, m.in. ze względu na to, ze to babcia nauczyła ją gotować. Przy dzisiejszym święcie to idealna pozycja wydawnicza.