„Konfitury. Sekrety, tradycja i smak”
Konfitury
są świetnym dodatkiem do ciast, można posmarować nimi grzanki,
naleśniki lub chrupiące bułeczki do porannej kawy, nadają sosom
do mięs lub warzyw oryginalny smak. Babcie słodziły konfiturą
malinową herbatę, by nie dać się jesiennemu przeziębieniu. Na
dnie każdego słoika z konfiturami, czy to dyniowymi czy śliwkowymi
z pomarańczą, znajduje się troska i miłość, najzdrowszy
składnik każdego dania przygotowanego w domu.
W
książce przedstawiono ponad 80 oryginalnych pomysłów na konfitury
z warzyw i owoców sezonowych i egzotycznych. Nowoczesne konfitury
łączą różne smaki. To wyjątkowo zdrowy, naturalny dodatek do
codziennej diety, uczta dla podniebienia. Autorką książki jest
Wanda Jackowska, dziennikarka, która prowadziła przez 10 lat
popularny, pierwszy w telewizji polskiej program kulinarny „Gotowanie
na ekranie”.